Ο Μακρόν και τα παιχνίδια του LBD-40-GLI-F4-GMD!

37108

Παρίσι-πολύ σημαντική ένταση της Δημοκρατίας: οι δυνάμεις του νόμου και της τάξης καταστλουν πάλι τους διαμαρτυρόμενους.

Ξύλο, συλλήψεις και τα παιχνίδια του Μακρόν!

Χιλιάδες διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία έχουν διέλθει μέσα στην πρωτεύουσα του Παρισιού καθώς και σε άλλες πόλεις για το 12ο Σαββατοκύριακο των αγώνων εναντίον της πολιτικής των ελίτ και αυτό που αποκαλούν ανισότητα στη χώρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές το Σάββατο έφτασαν στους δρόμους τόσο για να επαναλάβουν τα αιτήματά τους όσο και για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τραυματίες από την έναρξη των συγκεντρώσεων στις 17 Νοεμβρίου, οι οποίες ήταν αρχικά εναντίον των αυξήσεων φόρου στα καύσιμα.

Οι διαδηλωτές, που έφεραν γαλλικές σημαίες και σημάδια στο πρόσωπο , επιτέθηκαν κατά της κυβέρνησης του Πρόεδρου Εμμανουήλ Μακρόν, και καταδίκασαν τη χρήση πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη γαλλική αστυνομία , καθώς το Σάββατο πυροβολούσαν ανελέητα κατά του πλήθους.

Η κυβέρνηση Macron είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι η αστυνομία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει βολίδες λάμψης(flash).

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί, περισσότερο από 1.000 αστυνομικοί και πάνω από 2.500 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την έναρξη των αγώνων κατά του Macron.
Η υπηρεσία της αστυνομίας που ελέγχει την αστυνομία (IGPN) ανέλαβε τη διεξαγωγή 116 ερευνών, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δέκα εκ των οποίων αφορούν σοβαρούς τραυματισμούς στα μάτια.

“Είναι αλήθεια ότι αυτό το ενδιάμεσο όπλο μπορεί να βλάψει, αλλά  η αστυνομία χρειάζεται να αμυνθεί εναντίον εκείνων που τους επιτίθενται”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Christophe Castaner, προσθέτοντας ότι περίπου 80.000 αξιωματούχοι ασφαλείας κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, στο Παρίσι.

Ο δήμαρχος της Βαλένθια, μια πόλη στη νοτιοανατολική Γαλλία, δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση περίπου 10.000 διαδηλωτών, καθώς οι αρχές φοβούνται ότι περίπου το 10% των διαδηλωτών θα μπορούσε να είναι βίαιοι εξεγερμένοι.

Η κατάληξη ήταν ίδια, βία και ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής, με συλλήψεις, και πολλούς τραυματισμούς!

Ο Μακρόν προετοιμάζει γοργά  την ίδια του την χώρα σε εμφύλιο! 

Βαγγέλης Ξανθάκης

  

4566 ΣΧΟΛΙΑ