Άνθρωποι και Ποντίκια και τα χρυσά κουτάλια του Nicolas Madouro

2888

Ο Νicolas Madouro τρώει με χρυσά κουτάλια και οι άνθρωποι ψάχνουν τα σκουπίδια για φαγητό.

Το βασικό καλάθι είναι κατά μέσο όρο $ 100 ανά μήνα και ο κατώτατος μισθός είναι λιγότερο από $ 10 το μήνα στη Βενεζουέλα.

Τώρα δοκιμάστε να ψωνίσετε με ένα κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, στο νόμισμά τους. Καλή τύχη!

Ο Tony, ένας 36χρονος φύλακας ασφαλείας, αναζητεί μέσα από τους κάδους απορριμμάτων μιας πλούσιας περιοχής στο Καράκας στις μέρες που δεν εργάζεται , ψάχνοντας για φαγητό, καθώς η οικονομική πτώση της Βενεζουέλας έχει αφήσει ακόμη και τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να βρουν κάτι για να φάνε .

«Το μυρίζω και αν μυρίζει καλά, τότε το παίρνω σπίτι», είπε ο Tony, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το επώνυμό του γιατί δεν θέλει η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά του να μάθουν πώς έφερνε το φαγητό στο τραπέζι τους για περισσότερο από ένα χρόνο.

Είπε ότι συνήθως βρίσκει πεταμένα κομμάτια κρέατος, τυριού και κομμάτια λαχανικών στα σκουπίδια. “Πλένω με ξύδι, πολύ νερό, και προσθέτω κρεμμύδι και σάλτσα.

Οι σκηνές των Βενεζουέλας που διαλέγουν τα σκουπίδια σε αναζήτηση για φαγητό εδώ και χρόνια αποτελούν σύμβολο της οικονομικής κατάρρευσης του έθνους, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων καθώς και υπερπληθωρισμό.

In this May 31, 2016 photo, Pedro Hernandez, left, and his friend Luis Daza, pick up tomatoes from the trash area of the Coche public market in Caracas, Venezuela. At Coche, even once middle class Venezuelans made desperate by the country’s economic collapse have taken to sifting through the trash to resell or feed themselves on discarded fruits and vegetables. (AP Photo/Fernando Llano)

Αλλά το πρόβλημα έτυχε νέας προσοχής αυτή την εβδομάδα μετά την απογοήτευση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του νοτιοαμερικανικού έθνους, του αμερικανικού δημοσιογράφου Jorge Ramos, ο οποίος έδειξε ένα βίντεο με τους ανθρώπους να τρώνε σκουπίδια ενώ είχε συνέντευξη στον πρόεδρο Nicolas Maduro.

Ο Maduro, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το 2013 και επανεκλέχθηκε πέρυσι σε ψηφοφορία που θεωρείται παράνομος, έχει απορρίψει προηγουμένως τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κατανάλωση απορριμμάτων, λέγοντας ότι αποτελούν μέρος μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ εναντίον της κυβέρνησής του.

Αρνείται ότι υπάρχει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα του και λέει ότι οι ξένες κυβερνήσεις προσπαθούν να τον υπονομεύσουν.

Το Υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για σχολιασμό.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι φτωχοί και άθλιοι κάτοικοι των πλουσιότερων εθνών του κόσμου να ψάχνουν μέσα από κάδους απορριμμάτων. Είναι όμως σπάνιο στα έθνη αυτά τα άτομα με θέσεις πλήρους απασχόλησης να βασίζονται σε σκουπίδια για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Οι τιμές στη Βενεζουέλα αυξάνονται περισσότερο από 2 εκατομμύρια τοις εκατό ετησίως, και ο ελάχιστος μισθός της χώρας, αξίας περίπου 6 δολαρίων το μήνα, αγοράζει κάτι περισσότερο από ένα δίσκο αυγών.

Πολλοί κάτοικοι της Βενεζουέλας βασίζονται σε εμβάσματα από συγγενείς τους που έχουν προσχωρήσει σε μια έξοδο περίπου 3.4 εκατομμυρίων ανθρώπων από το 2015, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ άλλοι εξαρτώνται από τα κρατικά κουπόνια τροφίμων.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido, ο οποίος τον Ιανουάριο δήλωσε τον εαυτό του ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, οδήγησε σε μια προσπάθεια την περασμένη εβδομάδα να φέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, αλλά τα στρατεύματα εμπόδισαν την είσοδο των φορτηγών.

Τα περισσότερα δυτικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αναγνώρισαν τον Guaido ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

“Έπρεπε να διδάξω τα παιδιά μου να τρώνε τα πάντα”, δήλωσε η 35χρονη Estefani Quintero, μια μητέρα επτά ετών που ταξιδεύει δύο ώρες στο Καράκας από ένα μακρινό προάστιο για να τροφοδοτήσει τσάντες για σκουπίδια. “Βέβαια, είναι η κυβέρνηση που είναι λάθος γι ‘αυτό. Συνηθίζαμε να φάμε το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, ακόμη και έριξα φαγητό. “

Αναφορά από τον Shaylim Valderrama. Γράφοντας από τη Sarah Marsh και τον Brian Ellsworth.Πρόσθετη αναφορά Βαγγέλης Ξανθάκης.

Τα πρότυπα μας: Οι Αρχές Thomson Reuters Trust

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ