ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΟΒΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΞΑΝΘΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

16339

Ο Σύγχρονος “ΘΗΣΕΑΣ” που θα οδηγήσει  σε νίκες την Καλλιθέα!

Όλοι γνωρίζουμε την Ακαδημία Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης ΕΝΑΚ – Την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, από τις παλιότερες σχολές ναυαγοσωστικής στην χώρα, που ιδρύθηκε το 1996 από τον μοναδικό Νίκο Γιοβανίδη όπου ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής και της διάσωσης στην Ελλάδα.

Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος και όχι ο πολιτικός που θα αλλάξει τον Δήμο της Καλλιθέας και πιστέψετε με ότι είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για μία πραγματική αλλαγή που κανείς δεν τόλμησε να κάνει μέχρι και σήμερα.
Μια Συνέντευξη όχι στημένη, Πρόσωπο με Πρόσωπο με αυθόρμητες ερωτήσεις και όχι στημένες απαντήσεις από επικοινωνιολόγους, από ένα άνθρωπο που ειλικρινά ,μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση!
Αυτός είναι φυσικά ο Νίκος Γιοβανίδης, ο άνθρωπος που πρέπει να είναι και
ο Επόμενος Δήμαρχος της Καλλιθέας.

Πριν ξεκινήσω την συνέντευξη θα κάνω εγώ ένα μικρό πρόλογο για αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο.
Με το όραμα του και την δύναμη της ψυχής του μαζί με όμως και με την χαρά της δημιουργίας, ο Νίκος είναι ο απλός αλλά ιδιαίτερος άνθρωπος που πρέπει οι πολίτες της Καλλιθέας να τον εμπιστευθούν με κλειστά μάτια!
Ένας άνθρωπος που έχει σώσει πολύ κόσμο, και τον έχει επαναφέρει στην ΖΩΗ, είναι η ζωντανή απόδειξη ,και η διαφορά μεταξύ των άλλων υποψηφίων.
Χαρισματικός, Καλλιεργημένος, Έξυπνος, ήρεμος, γυμνασμένος, άξιος οικογενειάρχης, χαμογελαστός και άριστος συνομιλητής.
Αυτός λοιπόν «ο ΘΗΣΕΑΣ» είναι ο Νίκος Γιοβανίδης ο αυριανός Δήμαρχος της Καλλιθέας!

Βαγγέλης Ξανθάκης :Υπάρχει κομματική ομπρέλα; Και ποια;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Δεν υπάρχει κομματική ομπρέλα ούτε επιθυμούμε να υπάρχει κομματική ομπρέλα. Είμαστε 100% ανεξάρτητοι, γιατί προερχόμαστε από διάφορες κομματικές θα λέγαμε, ο καθένας πηγές και σημεία αναφοράς. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι κάποιος που να αγαπάει την πόλη, να αγαπάει την Καλλιθέα, όπως κάθε πόλη πρέπει να την αγαπάνε οι πολίτες που μένουν σε αυτή. Και πάμε λίγο να δούμε αν μπορούμε να υπηρετήσουμε την καθημερινότητά μας.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Η Καλλιθέα χρειάζεται δήμαρχο με ιδέες, όρεξη για δουλειά και δυνατή ομάδα. Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των πολιτών για μια Καλλιθέα ασφαλή, φιλική και καθαρή είναι αυτό που ζητούν. Ο Νίκος Γιοβανίδης μπορείτε να αλλάξετε το πρόσωπο της Καλλιθέας; Μιλάμε για τον 7ο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας.

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Καταρχήν δεν πιστεύω καθόλου ότι ο δήμαρχος είναι ο Σωτήρας και αυτό που τόσα χρόνια μεγάλωσα και παρακολουθούσα, όταν ερχόντουσαν διάφοροι που θέλαν να γίνουν δήμαρχοι και το παίζαν Σωτήρες. Διαφωνώ πλήρως με τους Σωτήρες – πιστεύω ότι πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τώρα αν κάποιος από τους πολίτες θα παίξει το ρόλο του Δημάρχου, αυτό είναι καθαρά θέμα για να λειτουργούμε δημοκρατικά. Άρα πρώτο και βασικότερο από όλα είναι να αποφασίσουμε εμείς οι πολίτες άρα και ο Δήμαρχος που θα εκφράζει τους πολίτες αν θέλουν η Καλλιθέα να είναι μια πόλη ευρωπαϊκή. Αν θέλουν η Καλλιθέα να είναι μια πόλη, η οποία να μπορεί να έχει ταυτότητα να μπορεί να σταθεί απέναντι καταρχήν στον εαυτό της, στα παιδιά της και κατ’ επέκταση στους όμορους Δήμους και στους υπόλοιπους Δήμους ως μια Πόλη μοντέρνα η οποία ξέρει να διαχειρίζεται τα προβλήματά της, να έχει άποψη, να έχει ταυτότητα και να μπορεί να υπηρετεί και τον πολίτη αλλά και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και ότι άλλο πηγάζει μέσα από αξίες από τις οποίες διέπουν μια υγιή πόλη.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Όλοι μας διαβεβαιώνουν ότι το μόνο κίνητρό τους είναι η αγάπη για την πόλη. Τους πιστεύεις, ότι αυτό ισχύει; Ή τελικά άλλος είναι ο λόγος;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Όλα τελικά ξεκινάνε από το εξής: Επειδή όλοι αγαπάνε και όλοι αγαπάμε κάποια, στιγμή ας το αφήσουμε αυτό να το δούμε μέσα σε μια τελείως σχέση του τι κάνουμε με τον συνάνθρωπό μας στην αγάπη και ας πάμε στην πραγματικότητα. Η ερώτηση που μπαίνει από μένα στην ερώτηση είναι η εξής: Να μου απαντήσει ο εαυτός μου πρώτα και κατ’ επέκταση οι φίλοι μου και ίσως και οι υπόλοιποι που θέλουν να αναλάβουν τις τύχες (των πολιτών) και την πορεία αυτής της πόλης, αν έχουνε σκεφτεί ποτέ, που θέλουμε να είναι η πόλη το 2020, το 2030 γιατί αν βάλουμε στόχους τότε από εκεί και πέρα μετά θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σήμερα, που θα χαλάσουμε λεφτά, που θα επενδύσουμε, ώστε να φτάσουμε το στόχο το 25 και το 30 και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά με ξεκάθαρα πλέον λόγια, από πού ξεκινήσαμε, που στοχεύαμε και τι πετύχαμε από αυτά. Όλα τα άλλα πάνε λόγια για να λέμε στο καφενείο.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Όταν κάποιος έχει την εξουσία για 14 ολόκληρα χρόνια αυτό σημαίνει ότι;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Αυτό σημαίνει ότι κατάφερε να βρει τους τρόπους με τους οποίους κάθε Δευτέρα που τελειώνουν οι εκλογές βρίσκεται ξανά στην καρέκλα του Δημάρχου.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Λένε ή με το λαό και τις ανάγκες του ή υπηρέτης του συστήματος, που γεννάει τη φτώχεια που γεννάει την εκμετάλλευση, τους πολέμους και το φασισμό. Το σχόλιό σου;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Το σχόλιο μου είναι το εξής: ότι όλα ξεκινάνε, κατά πόσο μπορεί πρώτον, ο Δήμαρχος να έχει όραμα και φυσικά αυτό σημαίνει κέφι πάθος και όρεξη, το ξαναλέω κέφι, πάθος και όρεξη, αλλά και την ομάδα του. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ομάδα, τίποτε δεν γίνεται με έναν. Η ομάδα είναι αυτή, η οποία θα πετύχει, αυτό που λέμε καλό αποτέλεσμα. Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, όλες οι επιτυχημένες επιχειρήσεις, είναι αυτές που έχουν καλά στελέχη. Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν όχι μόνο καλά στελέχη αλλά έχουνε και εκπαιδευμένα στελέχη και αφοσιωμένα στον στόχο τους, στον σκοπό τους. Δεν μπορείς να λειτουργείς με μονοπρόσωπες διαδικασίες ούτε αυτό που λέμε έτσι με τη νέα ορολογία onemanshow. Πρέπει όλοι μαζί και εδώ είναι η διαφορά μας. Η διαφορά ποια είναι η εξής, ότι εγώ αυτό το πράγμα πιστεύω ότι πρέπει να το επεκτείνουμε σε όλη την πόλη. Δηλαδή εγώ ο πολίτης που ζω, που δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος, που δεν είμαι δήμαρχος, που δεν είμαι αντιδήμαρχος, το ότι σέβομαι την πόλη μου, δεν πετάω τα χαρτιά μου κάτω, βγάζω το σκύλο μου έξω και ξέρω πώς να διαχειριστώ την ύπαρξη ενός ζώου μέσα στο σπίτι μου και στην πόλη έξω, ότι πάω στις παιδικές χαρές, ότι παρκάρω και δεν παρκάρω στους αναπήρους. Αν ξεκινήσουμε να λειτουργούμε όλοι, ότι όλοι μαζί είμαστε ένα σύνολο και ότι δεν φταίει ο Δήμαρχος, ή ούτε αυτό που λένε κάποιοι όλα στο Δήμαρχο, όχι όχι όχι. Είναι τελείως μοντέρνα αντίληψη. Ή θα μπούμε σε μια μοντέρνα αντίληψη το πώς ζούμε σε μία πόλη ή αλλιώς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και φυσικά να πληρώνουμε όλη αυτή τη μεταπολιτευτική διαδικασία, η οποία έχει φέρει ένα αδιέξοδο το οποίο το ξέρουμε όλοι, αλλά δεν θέλουν να πάρουν την απόφαση να το πατήσουμε κάτω. Είναι θέμα απόφασης.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Όλοι θέλουνε να δώσουνε στην πόλη μια καινούργια προοπτική να αποβάλουν τη νοοτροπία της στασιμότητας, να συγκρουστούν με τον συμβιβασμό και την μετριότητα να γυρίσουνε σελίδα και να κοιτάξουν μπροστά. Μοιάζει σαν αστείο γιατί όλοι τα ίδια λόγια λένε.
Ο Νίκος Γιοβανίδης τι έχει να πει;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Δεν μπορώ να δεχτώ κάτι όπως είπα και πριν χωρίς στόχο και χωρίς όραμα για μένα τα πράγματα είναι απλά: Νίκος Γιοβανίδης τι πιστεύεις; Πιστεύω σε δύο πράγματα, 1) χαρτί και στυλό και ακούμε τους πολίτες, γράφουμε τα προβλήματα της γειτονιάς. Άλλα προβλήματα έχει η μια γειτονιά της Καλλιθέας άλλα κυρίως προβλήματα έχει μια άλλη γειτονιά της Καλλιθέας. Άρα δεν υπάρχουν γενικότητες, υπάρχει πλέον συγκεκριμένη θα λέγαμε πολιτική απέναντι, στο πως συλλέγω πλέον τα προβλήματα μέσα από τους πολίτες και όχι να έρθω εγώ να δώσω τη δικιά μου θα έλεγα προοπτική όπως την έχω μαζέψει στο μυαλό μου και στις εμπειρίες μου. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν διοικείται πλέον από πάνω προς τα κάτω μια πόλη, αλλά από κάτω προς τα πάνω.Δηλαδή στην ουσία ο Δήμαρχος μπαίνει στη διαδικασία και σε αυτή την υπέροχη λέξη που λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες, που πιστεύαν και στην πόλη στη λέξη του υπηρετείν. Δηλαδή εμείς σαν ομάδα θα πάμε στο υπηρετείν, πάμε να υπηρετήσουμε την πόλη. Πως; Με αυτά που θέλει η πόλη, γιατί μπορεί η πόλη να μην θέλει να ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Μπορεί να θέλει η πόλη να είναι, αυτό που θα λέγαμε ευχαριστημένη με τελείως άλλη πορεία από αυτή που θα ήθελε ένας φωτισμένος Δήμαρχος. Κι επειδή με τους φωτισμένους το έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά σε αυτή την χώρα καλό θα ήταν λίγο να ταπεινωθούμε, να μπούμε λίγο στην απλότητα και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με το 1+1 κάνει 2. Θα έρθουνε και οι μαθηματικές εξισώσεις θα έρθουνε και τα πιο δύσκολα πράγματα, ας ξεκινήσουμε τα απλά γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει και αυτό είναι το απαράδεκτο να θεωρούμε αυτονόητο την καθαριότητα, συγνώμη να θεωρούμε δεδομένο ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία να γίνεται για την καθαριότητα, για να γίνεται πια και για τη βία. Τα αυτονόητα πλέον έχουν γίνει προεκλογικές εντάξει; προεκλογικό κέντρο ανθρώπων των οποίων επιδιώκουν να διοικήσουν μια πόλη. Για μας τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Εγκληματικότητα; Έξαρση της εγκληματικότητας;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Εγκληματικότητα. Γενικότερα η Αθήνα έχει από κεντρική διοίκηση το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Κάποιες πόλεις λίγο περισσότερο, κάποιες πόλεις λίγο λιγότερο. Το ζήτημα εδώ πέρα είναι κατά πόσο μπορεί ο Δήμαρχος να μεταφέρει και αυτός, όπως και άλλοι όμοροι δήμοι και άλλοι δήμοι, τα προβλήματα στην κεντρική εξουσία και να απαιτεί. Δηλαδή, ένας Δήμαρχος θα πάει να απαιτήσει ακόμα και αν πρέπει να κάνει απεργία πείνας, ακόμα και αν πρέπει να καθίσει έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γονατιστός κάτω σε μια κουβέρτα, για να δώσει να καταλάβει ότι μια Καλλιθέα και μάλλον η Καλλιθέα, δεν μπορεί να έχει τον αριθμό των αστυνομικών που έχει αυτή τη στιγμή και τα περιπολικά που έχει. Μια Καλλιθέα έχει ανάγκη μία τελείως άλλη δομή. Εάν ο Δήμαρχος πραγματικά θέλει να υπηρετήσει την πόλη και πάρει και το μήνυμα από τους κατοίκους, πλέον και πέρα μετά υπάρχουν πολλοί μέθοδοι, όπου θα μπορέσει να μεταφέρει αυτή την ανάγκη, εκεί που θα πρέπει να την μεταφέρει. Ο ίδιος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα σε επίπεδο αστυνομίας, αλλά όλα ξεκινάνε καθαρά το αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα Πόλη, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ευρωπαϊκή πόλη. Εάν δεν θέλουμε από εκεί και πέρα μετά βρίσκουμε αυτό που συναντάμε συνέχεια στις διοικήσεις, ότι δεν μπορώ δεν με αφήνει το σύστημα, το ζήτησα – δεν μου το δώσανε, και του λες: «Ωραία, λύση βρήκες;». Εμείς σαν επιχειρηματίες έχουμε μάθει τα προβλήματα να τα λύνουμε και όχι συνέχεια να βρίσκουμε δικαιολογίες, για να παντρέψουμε τιμή, ενέργεια.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Παράνομες καταλήψεις;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Η Καλλιθέα δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα προς το παρόν, δεν υπάρχει σε έξαρση το κομμάτι αυτό, όσο ο Δήμος Αθηναίων ή και κάποιοι άλλοι Δήμοι. Η άποψη μας είναι η εξής: Ως προς τα κτίρια που άπτονται πλέον της δημόσιας χρήσης, αυτά πλέον έχουν συγκεκριμένο ρόλο και πρέπει να μένουνε εκεί που πρέπει να μείνουν. Αν η κατάληψη γίνει σε κάποιον ιδιωτικό χώρο νομίζω ότι ο ιδιωτικός χώρος έχει την δυνατότητα να το αντιμετωπίσει μόνος του. Από την στιγμή που δεν πειράζεται κάτι του Δήμου, κάτι των πολιτών… αν τώρα πειραχτεί κάτι των πολιτών νομίζω ότι ο Δήμος πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως τους ρόλους του. Αμέσως, όχι να αφήνεις κάτι να χρονίζει. Καθαρές απόψεις και συγκεκριμένα πράγματα με νομιμότητα, γιατί κάποιος που κάνει μια κατάληψη κάτι λέει, έτσι; Κάτι λέει κάτι φωνάζει. Ε πρέπει να ανοίξουμε κάπως τα αυτιά μας να καταλάβουμε τι λέει αυτός ο άνθρωπος, ή αυτοί οι άνθρωποι και αν μπορέσουμε από εκεί και πέρα να βρούμε κάποιες λύσεις βρήκαμε αν δεν βρούμε κάποιες λύσεις από εκεί και πέρα όμως δεν ενοχλείς τον άλλο.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Καθαριότητα;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Για μένα η καθαριότητα είναι το Α και το Ω γιατί κάποτε λέγανε ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Έτσι με μάθανε, έτσι με μεγάλωσε η γιαγιά μου, έτσι μεγαλώσανε οι παλιοί. Η καθαριότητα που φτάσαμε βέβαια να θεωρείτε βασικός άξονας προεκλογικού αγώνα, που για μένα είναι απαράδεκτο. Παρόλα αυτά όμως η καθαριότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μία πόλη. Νομίζω ότι αν ένας δήμαρχος είναι από τη φύση του νοικοκύρης και ένας Δήμος που από τη φύση το αρέσει το «ωραίο» που λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες, γιατί το ωραίο έχει να κάνει με την αισθητική. Και αφού το ωραίο, το κάλλος που έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες το χάσαμε στην εποχή μας και δεν φαίνεται αυτό να εκφράζεται στους τοίχους μας, ούτε στην αρχιτεκτονική μας, ούτε και πώς να βλέπουμε μια πόλη. Δηλαδή φτάσαμε στο σημείο το άσχημο να μην μας ενοχλεί. Φτάσαμε στο σημείο ακόμα και το χυδαίο να το θεωρούμε δεδομένο. Εάν αντιδράσουμε πάνω σε αυτά, νομίζω ότι ο Δήμαρχος ειδικά πάνω στο θέμα της καθαριότητας πρέπει να πατήσει πόδι και να τη βάλει σε Α προτεραιότητα και άμεσα.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Πρόνοια; Ανεπαρκείς υποδομές Υγείας και Πρόνοιας

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Εδώ θέλει μια μεγάλη θα λέγαμε προσοχή, ο Δήμος δεν είναι τελείως εκτός Κεντρικής Διοίκησης. Η Κεντρική Διοίκηση σε ένα κράτος το οποίο έχει οργανωθεί με έναν απαίσιο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Ένα κράτος που τα απάντα τα έχει κρατήσει η κεντρική εξουσία για να μπορεί να τα ελέγχει, αλλά στην ουσία έχει αφήσει την τοπική αυτοδιοίκηση απλά να παίζει έναν δεύτερο ρόλο και σε αυτό έχω άποψη, ότι κάποια στιγμή η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να μπορέσει από εκεί και πέρα να υλοποιήσει περισσότερες ενέργειες που αυτή τη στιγμή τις έχει αναλάβει η κεντρική εξουσία. Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε περισσότερο στο μέλλον και σιγά σιγά να δώσουμε μάχη για αυτό για να μπορέσουμε έτσι να ανεβάσουμε την πόλη. Τώρα στο κομμάτι της Πρόνοιας και σε ότι έχει σχέση με την πρόνοια, νομίζω, ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα αλλά ουσιαστικά. Και αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες που έχει κάθε πόλη. Κάποιες πόλεις έχουν (μεγαλύτερη) ανάγκη να λύσουν κάποια θέματα, ένας που γειτνιάζει ας πούμε στη Μυτιλήνη, έχει τεράστια προβλήματα με τους μετανάστες, κάποια άλλη πόλη δεν έχει καθόλου τέτοιο θέμα. Κάποια πόλη μπορεί να έχει πολλούς ανέργους, κάποια άλλη μπορεί να μην έχει πολλούς ανέργους οπότε νομίζω, ότι πρέπει να το δούμε συγκεκριμένα στην Καλλιθέα τι έχουμε στο θέμα της Πρόνοιας και θα σας πω ένα παράδειγμα. Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει γηροκομείο. – Κάηκε; Το έχει η Εκκλησία όμως. Τώρα μιλάμε σαν Δήμος. Η Εκκλησία όντως έχει κάνει κάποιες αξιόλογες προσπάθειες, αλλά άλλο ο Δήμος άλλο η Εκκλησία. Εμείς είμαστε Δήμος πια. Ο Δήμος νομίζω ότι πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο σε θέματα πρόνοιας, γιατί δεν έχουμε μόνο το γηροκομείο, χρειαζόμαστε (χώρους) και για το μικρό παιδί, έχουμε να κάνουμε και με την μάνα που είναι χωρισμένη, τις μονογονεϊκές οικογένειες, έχουμε να κάνουμε με τον ηλικιωμένο, έχουμε να κάνουμε με πολλές κοινωνικές ομάδες οι οποίες χρειάζονται να υποστηριχτούν. Γιατί όλα έχουνε σαν βάση, πόσο ασχολούμαστε με τον συνάνθρωπο και από εκεί και πέρα μετά ο Δήμος, μπορεί να δημιουργεί δομές. Να βρεις ακόμη και χορηγούς, να βρεις ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουνε, για να μπορέσουμε έτσι να πούμε, ότι σε αυτό το κομμάτι έχουμε συγκεκριμένο στόχο, τον υλοποιούμε και μετά είναι πρόβλημα του Δημάρχου να ψάξει να βρει τους ανθρώπους και τα κονδύλια να το υλοποιήσει. Γιατί αυτό που δεν εγκρίνεται είτε δεν έχω τα χρήματα εγώ και διαφωνώ πλήρως. Μην ξεχνάμε ότι όλη η χώρα από την καταβολή της τώρα στην τελευταία ιστορική της πορεία (περίοδο) 1800 δηλαδή και μετά, δεν φτιάχτηκε με πολλά κρατικά κονδύλια αλλά με χορηγούς. Αυτοί ονομάζονται και ευεργέτες. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν έχουμε και στην εποχή μας ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσανε να προσφέρουνε. Όλη η Αθήνα, ότι έχουμε αυτή τη στιγμή για να δείξει και να μπορέσει πολιτιστικά να σταθεί και αυτή απέναντι στις ευρωπαϊκές πόλεις, είναι το Ζάππειο, είναι τα μεγάλα ιδρύματα, που υπάρχουν από τους μεγάλους ευεργέτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος που θέλει να προσφέρει, υπάρχει κόσμος που έχει τα χρήματα να προσφέρει, αλλά βλέπει όλη αυτή την κατάσταση, βλέπει όλο αυτό το πανηγύρι και απλά το μόνο που κάνει, απομακρύνεται και εξαφανίζεται σε κάθε τι που έχει σχέση στο να προσφέρει στην πόλη του ή γενικότερα στην πατρίδα του.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Αθλητισμός; Έλλειψη Αθλητικών Υποδομών;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Θα μπορούσα να κάνω αντιπολίτευση τώρα άλλα δεν θα πέσω σε αυτήν την παγίδα. Το τι θα μπορούσε να είχε γίνει τα τελευταία χρόνια, τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Απλά, αν δεν δώσουμε την δυνατότητα στα νέα τα παιδιά να αθλούνται τότε θα αντιμετωπίσουμε και άλλα προβλήματα κοινωνικά. Υπάρχει όμως και ένα άλλο που δεν το έχει πει κανείς. Εγώ είμαι 47 χρονών, θέλω πάρα πολύ να παίξω μπάσκετ, θέλω πάρα πολύ να πάω στο στίβο και αντίστοιχα και άλλοι συνομήλικοί μου και πιο μεγάλοι από μένα ίσως και πιο μικροί από μένα. Δεν έχουν δημιουργήσει δομές Αθλητισμού. Όλα τα σωματεία δημιουργούνε πρωταθλητισμό, όλος ο αθλητισμός δουλεύει σωστά όσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη, λειτουργεί καλύτερα όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό. Οι άλλοι που δεν κάνουμε πρωταθλητισμό που είμαστε το 95% δεν θα πρέπει να βρούμε ανθρώπους να έχουμε αθλητισμό; Να μπορώ να παίξω και εγώ ο 30, 40, 45, 25 που δεν θέλω να είμαι αθλητής; Εδώ φυσικά μπαίνει και το άλλο. Και το παιδί που δεν θέλει να γίνει πρωταθλητής μπορεί στα 10 – 15 να έχει αθλητισμό; Δεν θέλω να γίνω πρωταθλητής, δεν θέλω να πάω κάπου και αν δεν είμαι ο καλύτερος, ο προπονητής να με προχωράει και να με βγάζει εμένα έξω. Όχι φίλε θέλω να παίξω και μπάσκετ, θέλω να γίνω και ιστιοπλόος, θέλω να γίνω και στιβίστας αλλά δεν θέλω να είμαι πρωταθλητής. Θέλω να αθλούμαι γιατί ο αθλητισμός είναι μια προσέγγιση όλης της ζωής.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Μου μίλησες για τον κλασσικό αθλητισμό όμως. Δεν μου μίλησες για τον αθλητισμό που συμπεριλαμβάνει τις πολεμικές τέχνες.

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Δεν είναι μόνο οι πολεμικές τέχνες, στον αθλητισμό μέσα αν βρούμε από τα ολυμπιακά αθλήματα, αλλά και πόσα αθλήματα δεν έχουνε μπει μέσα … υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά, θα λέγαμε κομμάτια που ο αθλητισμός αυτή τη στιγμή εκφράζεται. Όλα νομίζω ότι ένας σοβαρός Δήμος πρέπει να τα αγκαλιάσει και να τους δώσει την δυνατότητα να λειτουργήσουνε. Να πω ένα παράδειγμα; Η Καλλιθέα είναι ένας παράλληλος Δήμος, η Καλλιθέα ακουμπά στην θάλασσα. Η Καλλιθέα αυτή τη στιγμή έχει μία από τις καλύτερες πανευρωπαϊκά ναυταθλητικές βάσεις, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν οι μεγαλύτερες οι σπουδαιότερες και οι πιο θα λέγαμε απαιτητικές διοργανώσεις που αφορούν στην ιστιοπλοΐα. Γιατί δεν κατεβάζουν όλη την πόλη να κάνει ιστιοπλοΐα. Έχουμε ολόκληρο στάδιο, γιατί η πόλη αυτή τη στιγμή δεν αθλείται; Έχουμε τον Άτλαντα με την Πάλη, επειδή μου είπες για τις πολεμικές τέχνες. Έχουμε την Πάλη έχουμε τον Άτλα. Ο Άτλας είναι ιστορικό κομμάτι στην πάλη, έχουμε τόσα σωματεία μέσα στην Καλλιθέα, τα οποία να σου πω κάτι να ξαφνιάσεις τον κόσμο; Στεγάζουν ημιυπόγεια, κατατρεγμένοι και με τεράστια προβλήματα να βρουν και αυτοί κάπου ένα χώρο να κάνουν έναν αγώνα. Δεν μπορούνε να διοργανώσουνε έναν απλό αγώνα, δεν ζητάνε λεφτά, ζητάνε απλά να κάνουν έναν αγώνα, ένα πρωτάθλημα. Ζητάνε απλά να βρούνε έναν χώρο να δείξουν αυτό που κάνουν, στους απλούς πολίτες μήπως κάποιος θελήσει να ασχοληθεί. Δεν ζητάνε λεφτά. Αυτό το πράγμα πρέπει μια σοβαρή δημοτική αρχή. Να βρει όλες αυτές τις δυνάμεις μέσα στην πόλη, να τις ενώσει, όχι αυτός να τις χορηγήσει, ούτε ο χορηγός να γίνει αυτός, αλλά μπορώ όμως να τον βοηθήσω αυτός να σταθεί στα πόδια του.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Πολιτισμός. Ελάχιστες έως ανύπαρκτες επιλογές πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Εδώ θα κάνω τώρα αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι ο πολιτισμός είναι από τα πιο σπουδαία κεφάλαια σε έναν Δήμο. Γι’ αυτό και η επιλογή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού είναι νομίζω από τις πιο έξυπνες κινήσεις ενός δημάρχου. Γιατί ο πολιτισμός είναι αυτός που θα φέρει μετά τη λιγότερη βία, θα φέρει τη λύση σε πάρα πολλά προβλήματα που πριν καλούνται οι επόμενοι αντιδήμαρχοι να τα λύσουν πλέον. Στο κομμάτι του πολιτισμού πρέπει να δούμε κάποιους άξονες τους οποίους δεν πρέπει να τους υποτιμάμε, γιατί ξέρετε επειδή είπα θα κάνω αντιπολίτευση, το να κάνεις φιέστες τις οποίες τις διαφημίζεις στα socialmedia με ποσά μυθικά, ναι, το τραγικό στο τέλος συμπέρασμα, ότι συμμετέχουν ελάχιστοι πολίτες, οι οποίοι είναι 50,100,150 άτομα κάθε φορά. Θεωρώ και απαράδεκτο να παίρνουμε τα λεφτά της γιαγιάς ή του απλού πολίτη από τη ΔΕΗ κι εμείς αυτά τα χιλιάδες ευρώ να τα μοιράζουμε σε συναυλίες ή φιέστες στις οποίες δεν συμμετέχει καν η πόλη, συμμετέχουν 50-100 άτομα 150, το γιατί δεν συμμετέχουν αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Και θεωρώ ότι ένας Δήμος δεν προάγεται με σπασμωδικές πολιτισμικές προτάσεις. Θέλει μια ξεκάθαρη πολιτική. Εμείς αυτό είναι μια σταθερή και πάγια θέση μας. 1ον : ότι θέλουνε οι φορείς μέσα στην πόλη να προάγουν πολιτισμικά, θα το στηρίξουμε και 2ον θα καθιερώσουμε, και αυτό που λέω θα ακουστεί για πρώτη φορά, και να καταγραφεί για να μην μπορεί κανείς να το κλέψει στο μέλλον, θα καθιερώσουμε το φεστιβάλ Θησέας, το οποίο στόχος και σκοπός είναι να γίνει διεθνές, στόχος και σκοπός είναι να γίνει παγκοσμίως γνωστό, γιατί όταν ο Θησέας γύρισε από την Κρήτη φέρνοντας το μήνυμα της ελευθερίας που σκοτώνανε τα παιδιά που στέλνανε ως φόρο τιμής στην τότε κατακτητική δύναμη της Κνωσσού, και όταν έφτασε κάτω στις Τζιτζιφιές, στο λιμάνι της Καλλιθέας, έκανε τις θυσίες όπου στην ουσία ευχαρίστησε τους θεούς, που πλέον γύρισε νικητής, πέρα από ότι υπάρχει το μαύρο σημείο του Αιγαία του πατέρα του με την μη αλλαγή των πανιών, αλλά έχει πλέον το μήνυμα της ελευθερίας, άρα στο λιμάνι των Τζιτζιφιών, στο λιμάνι της Καλλιθέας έρχεται η ελευθερία, η οποία ελευθερία φέρνει τη δημοκρατία. Γι’ αυτό λοιπόν και ανεβαίνοντας προς την πόλη ως βασιλιάς ανεβαίνει τη λεωφόρο Θησέως, γιατί η Καλλιθέα έχει τη λεωφόρο Θησέως. Είναι ένα τεράστιο μήνυμα αυτό πολιτισμού, γιατί έχει μέσα την ελευθερία, έχει μέσα τη δημοκρατία, έχει μέσα και τη νίκη. Άρα εδώ πέρα πάνω και θα στήσουμε τα φεστιβάλ Θησέα, τα οποία φεστιβάλ Θησέα θα ξεκινάν αρχές Ιουνίου θα τελειώνουν τέλη Σεπτεμβρίου με μία καταπληκτική θα λέγαμε υποδομή κάτω στην πόλη, γιατί το beachvolleyανήκει στην Καλλιθέα. Φανταστείτε τώρα να κάνουμε μια συναυλία πιάνο ή μια θεατρική παράσταση την ώρα που δύει αυτός ο καταπληκτικός ήλιος, το ηλιοβασίλεμα του Σαρωνικού, φανταστείτε τώρα τη στιγμή όλη η Αθήνα να κατεβαίνει κάτω με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έχω στην πόλη αυτή τη στιγμή, δώρο από το ίδρυμα να μπορεί εκεί κάτω να γίνει όλη θα λέγαμε η πολιτιστική ανάγκη έκφρασης όλων των Αθηναίων. Πάμε στη θάλασσα, πάμε κάτω στην Καλλιθέα, που θα έχουμε καλή θέα.

Το Θησέας λοιπόν είναι ένα πολύ ωραίο φεστιβάλ, και θέλετε να το κάνετε θεσμό, θα συμπεριλαμβάνει μέσα στο κομμάτι του πολιτισμού και τον αθλητισμό; Γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι ο αθλητισμός με τον πολιτισμό, δηλαδή όταν θα κάνετε ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ θεσμό θα πρέπει προφανώς να είναι μια τεράστια – μεγάλη γιορτή
-Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού και παιδείας και μάλιστα εδώ, για φανταστείτε μέσα σε αυτό να έχουμε και έναν διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας.

Αυτό όμως φτάνει στο επίπεδο των ολυμπιακών αγώνων είναι πολύ μεγάλο project. Όταν θα καλέσετε χώρες από όλον τον κόσμο για όλα αυτά τα πράγματα. Θα το αντέξετε; Είναι πολύ μεγάλο..
Βαγγέλης Ξανθάκης : Για να φτάσεις λένε στην Κίνα το ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα. Όλα ξεκινάνε γιατί υπάρχουν επιχειρηματίες, που φτιάξανε κολοσσούς απλά επειδή ένα βράδυ αποφάσισαν να μην κοιμούνται και να μην βαριούνται. Όλα ξεκινάνε με το να θέλεις και από κει και πέρα μετά, βήμα-βήμα, σκαλοπάτι-σκαλοπάτι, με επιλογή σωστών ανθρώπων, με σωστή επιχειρηματική νοοτροπία και όχι με κομματική νοοτροπία και όχι με την παλιομοδίτικη θα λέγαμε νοοτροπία του «αρπάζω». Τότε μπορούμε σιγά-σιγά να δούμε πράγματα που τώρα τα θεωρούμε απίστευτα και άπιαστα απλά να γίνονται πάρα πολύ γρήγορα.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Ποιες είναι οι προτάσεις του συνδυασμού σας με λίγες λέξεις.

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Τρεις λέξεις – σου φτάνουν; (γέλια) Τρεις είναι οι άξονες που θα δουλέψουμε, ο πρώτος λέγεται συνάνθρωπος και έχει να κάνει με τα πάντα που αφορούν τον συνάνθρωπό μας, από τα κοινωνικά παντοπωλεία, από τον ηλικιωμένο, από το παιδί, από τον άστεγο, από ότι έχει σχέση με τον συνάνθρωπό μας. Μέσα εκεί χωράνε όλα, χωράει και η παιδεία, χωράει και ο πολιτισμός, χωράνε τα πάντα. Άρα ο συνάνθρωπος είναι ο πρώτος άξονας που θα δουλέψουμε. Ο δεύτερος άξονας είναι η επιχειρηματικότητα, το επιχειρείν. Μια πόλη είναι αυτή που μπορεί να δημιουργεί πλούτο, μια πόλη που μπορεί να δημιουργεί τις δομές της, οι οποίες έχουν να κάνουνε κατά πόσο η επιχειρηματικότητα λειτουργεί σωστά στην πόλη. Εμείς θα δώσουμε μεγάλη βάση στην επιχειρηματικότητα, να μπορεί ο επιχειρηματίας να έχει όλα αυτά, την υποδομή που πρέπει να του δώσει ένας Δήμος για να αναπτυχθεί, για να μπορέσει ο ίδιος να σταθεί στα πόδια του, να γίνει ανταγωνιστικός και να μην ντρέπεται να βγει έξω από τα σύνορα της πόλης του και να καταλήξουμε την πόλη να γίνει ένα εμπορικό κέντρο όπως τα παλιά -πια δεν είναι, να γίνει ένας πόλος έλξης, πλέον και άλλων πολιτών από άλλους Δήμους που θα θέλουνε να αγοράσουνε, θα φέρουνε το χρήμα τους, θα φέρουνε πόρους μέσα στην πόλη, άρα η επιχειρηματικότητα είναι ένα κομμάτι που θα το δούμε πάρα πολύ σοβαρά. Και εννοείται όταν λέμε θα το δούμε σοβαρά, με σοβαρούς ανθρώπους και όχι με δικές μας ιδέες μόνο. Το πως το φανταζόμαστε, θα φωνάξουμε αρχιτέκτονες, θα φωνάξουμε πολεοδόμους, θα φωνάξουμε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα καλέσουμε εξειδικευμένους να μας δώσουνε εξειδικευμένες λύσεις. Το τρίτο κομμάτι του άξονα μας, θα είναι αυτό που είναι και μοντέρνα ορολογία που ονομάζουμε smarttown. Tosmarttownέχει να κάνει με τις έξυπνες πόλεις όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε μία smarttown, μοντέρνα, ευρωπαϊκή καινοτόμα πόλη, η οποία μπορεί να είναι αυτό που λέμε και ώριμη και έτοιμη να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία προς όφελος του πολίτη και να βάλουμε στην καθημερινότητα μας πράγματα με τα οποία και θα μας διευκολύνουνε, δηλαδή, έχω ένα παράδειγμα απλό, ας πούμε, όταν θέλω να πάρω ένα έγγραφο από το Δήμο, σημαίνει ότι θέλω κάποια αρκετή ώρα να φτάσω στο Δήμο, εννοείτε ότι θα πρέπει να παρκάρω, αρχίζει ένα μαρτύριο όπου θα πρέπει να κουβαλήσω κάποια πράγματα, ή να κρατάει τσίλια στο αυτοκίνητο ή να διπλοπαρκάρω, επιβαρύνοντας όλη την πόλη, γενικά προκαλώ ένα έμφραγμα στην πόλη, μόνο και μόνο επειδή θέλω να πάρω ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για να γράψω το παιδί μου στον αθλητικό σύλλογο. Εκεί μέσα θα πρέπει να περάσω από πέντε υπαλλήλους, γιατί πέντε είναι οι υπάλληλοι για να πάρω ένα πιστοποιητικό γέννησης, γιατί έχει και πρωτόκολλο, έχει και προϊστάμενο, έχει και computer, έχει και αίτηση. Τα ξέρουν καλά όσοι έχουν πάει σε δήμους, όσοι έχουν παιδιά, όσοι τα έχουν ζήσει. Να ξεπαρκάρω μετά, άρα μετά έχω χάσει και τη δουλειά μου και το χρόνο μου, έχω επιβαρύνει και την πόλη για να πάρω ένα χαρτί, ένα δημόσιο έγγραφο. Και σου λέει κάποιος μα θα πάρεις δημόσιο έγγραφο μέσα από το internet? Μάλιστα κύριε, γιατί παίρνω φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα μέσα από το internet, που θεωρείτε ότι πιο ιερό, ότι πιο δύσκολο, ότι πιο επικίνδυνο. Από τη στιγμή που μπορώ να πάρω φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, θα μπορώ πάρα πολλά πράγματα με μια smarttown, με μία θα λέγαμε έξυπνη χρήση της τεχνολογίας, που σημαίνει τι; Να σβήσουν κάποια φώτα, να σταματάνε κάποια aircondition, smart τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, όπου πλέον κάνεις τεράστια οικονομία, σου δίνει τεράστιες δυνατότητες είτε σε διοικητικά είτε σε θέματα που αφορούν την λειτουργία μιας πόλης. Άρα τρίτος άξονας είναι μια smarttown.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Μία ερώτηση τώρα, λίγο παγίδα, μην με ρωτήσετε τι θέλω να πω γιατί όλοι αυτό με ρωτάνε…
Υπάρχουν φαινόμενα αμφισβήτησης εξαιτίας προσωπικών φιλοδοξιών και σκοπών;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Επειδή η ερώτηση είναι κάπως αόριστη θα αναγκαστώ εγώ να της δώσω κάποια δυνατότητα προσανατολισμού. Το βασικό στοιχείο είναι το εξής, ότι, όταν δημιουργείς ομάδα, τότε σημαίνει ότι μέσα στη λέξη ισοτιμία και μέσα στην ξεκάθαρη διαδικασία, του στοχευμένου πλέον στόχου προσανατολισμού, η ομάδα καλείτε να την υπηρετήσει. Άρα δεν έχουμε φαινόμενα όπου κάποιος θα προχωρήσει και θα φανεί περισσότερο για να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του. Στην οποία όμως κι εγώ πάλι θα πω δεν είμαι αρνητικός. Ταυτόχρονα όμως από την άλλη την μεριά ως προς την αμφισβήτηση, εδώ ξεκινάει η μαγεία της δημοκρατίας. Άρα στην αμφισβήτηση θα μπορούσαμε να πούμε, ότι δομείται και ο λόγος και η ανάγκη του ανθρώπου να προχωρήσει μπροστά να βελτιωθεί γιατί η αμφισβήτηση θα φέρει την άποψη, η άποψη την κατάθεση και η κατάθεση θα μας οδηγήσει σε έναν πλουραλισμό.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Θα φιλοξενούσατε ένα gaypride στην Καλλιθέα;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν να κάνουνε ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να αποφασίζονται, είναι κάποια πράγματα που δεν τα αποφασίζει ο Δήμαρχος τα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει πλέον να σταματήσει να ψηφίζει τα ναι και τα όχι του δημάρχου

Θέλω μια απάντηση καθαρά εσύ ως Δήμαρχος, εσείς προσωπική σας. Όμως μην το ρίξουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να μου πείτε ένα ναι ή ένα όχι, αυτές είναι οι γρήγορες απαντήσεις. …Ξαναλέω και πάλι…όμως θα επιτρέπατε να γίνει ένα gaypride στην Καλλιθέα; -Κι εσείς φαίνεται δεν ξέρετε πως δουλεύει ένας Δήμος. Εσείς ως προσωπικότητα. Δεν μπορεί ποτέ – Η απάντηση είναι Δημοτικό Συμβούλιο. Ναι αλλά κι εσείς σαν πρόεδρος έχετε κι εσείς ένα … Τέτοια ερωτήματα μπορώ να σας πω κι εγώ άλλα χίλια. Ναι ναι πάνω σε αυτό; Η απάντηση είναι δημοτικό συμβούλιο, γιατί έτσι λειτουργεί.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Είστε υπέρ του γάμου ομοφύλων;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Είναι θέμα κεντρικής εξουσίας και δεν νομοθετώ. Είναι τελείως εκτός αρμοδιότητάς μου και δεν ξέρω το νομοθετικό πλαίσιο.

Βαγγέλης Ξανθάκης :Είστε σύμφωνος με το διαχωρισμό κράτους εξουσίας;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Είναι καθαρά θέματα κεντρικής εξουσίας αυτά και δεν άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκηση και καλό θα ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση να παίζει τον ρόλο της και να μην ανακατεύεται σε θέματα που δεν είναι ο ρόλος της.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Αν είχατε το δικαίωμα να κάνετε μόνο μία πολιτιστική εκδήλωση, ποια θα ήταν αυτή;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Το φεστιβάλ Θησέας

Βαγγέλης Ξανθάκης : Ποια πόλη έχετε ως πρότυπο για τον Δήμο σας; Εντός και εκτός χώρας

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Νομίζω ότι το σωστό είναι, επειδή έχω ταξιδέψει πάρα πολύ σε όλη την υφήλιο θα κάνω την μέθοδο της μέλισσας. Δηλαδή επειδή έχω ταξιδέψει πάρα πολύ με τη μέθοδο της μέλισσας, κι επειδή έχω φωτογραφίσει κι έχω κρατήσει στοιχεία χρόνια τώρα ολόκληρα. Πράγματα που είδα σε πόλεις τα οποία με ενθουσίασαν, νομίζω ότι μπορούμε αυτά όλα τα στοιχεία σαν τη μέλισσα να τα βάλουμε κάτω και αν δούμε και θέλει και η πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο, σαν προτάσεις γιατί όλα θέλουν προτάσεις. Εγώ ταξίδεψα, μελέτησα, έκανα συλλογή και έρχομαι πλούσιος, τώρα από θέματα εμπειριών να τα καταθέσω. Θα προκριθούν όμως και οι υπόλοιποι να τα καταθέσουν και δημοκρατικά όλοι μαζί θα αποφασίσουμε.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Φύλακες στα σχολεία;
Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Πιστεύω πάρα πολύ ότι πρέπει να προστατεύουμε, κάθε τι έχει φτιαχτεί, με τους πόρους και τον κόπο και τον μόχθο των πολιτών. Ναι είμαι υπέρ στην κάθε είδους φύλαξη

Παράδειγμα. Χωρίς τους φύλακες στα σχολεία έχουμε εκφοβισμούς, ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς και βιασμούς. Νομίζω ότι γνωρίζετε ότι πρόσφατα βιάστηκε ένα παιδί στο Δήμο του Ζωγράφου εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Άρα λοιπόν οι φύλακες παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα σχολεία, και όταν λέμε για φύλακες δεν μιλάμε για έναν απλό δημόσιο υπάλληλο, μιλάμε για έναν εξειδικευμένο. Συμφωνείτε πάνω σε αυτό ή όχι; Η απόφαση είναι αποφασιστική. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας αυτό το πράγμα, αν δεν έχει την εκπαίδευση
Πίσω από όλα αυτά είναι ότι έχουμε τελείως άλλη φιλοσοφία. 100% διαφορετική, τόσα χρόνια αυτό που κάναμε. Για μένα, θα το πάω τελείως στην αρχή γιατί δεν θα το καταλάβουμε τώρα με την πρώτη αυτό που εννοώ. Εννοώ, ότι καταρχήν, πρέπει να αποφασίσουμε να ωριμάσουμε και είναι άποψή μου αυτή,θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε, ότι εκεί οδηγούμαστε είτε, το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε ότι θα πρέπει να συμπράξει ο ιδιωτικός με τον δημόσιο τομέα. Αυτό μετά θα φέρει λύσεις σε όλα αυτά τα θέματα που μιλάμε τώρα

Βαγγέλης Ξανθάκης : Για ποιους λόγους πιστεύετε, ότι είστε ο ικανότερος από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους, ώστε οι δημότες να σας επιλέξουν για τον επόμενο δήμαρχό της Καλλιθέας;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Γιατί απλούστατα έχω μάθει μέσα από την οικογένειά μου, την παιδεία μου που μου δώσαν οι δάσκαλοι μου, και όσοι άνθρωποι δίπλα είναι τόσα χρόνια στη ζωή μου, να ακούω.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Ποιο θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας, ως υποψήφιος για την διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Νομίζω ότι η ευκαιρία που μου δόθηκε στη ζωή μου να ταξιδέψω μέσα από τη δουλειά μου σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξει το μυαλό μου και να καταλάβω, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο, θα λέγαμε, δύσκολα όσο τα δημιουργεί μια τεράστια έλλειψη εμπειριών
Βαγγέλης Ξανθάκης : Τώρα θα αρχίσω να λέω κάποια ονόματα και θα πρέπει να λέτε μία λεξούλα.

Νικόλαος Γιοβανίδης
Ένας από εμάς για εμάς

Κώστας Ασκούνης
Έδωσε πολλά, θεωρώ ότι κάποια στιγμή κάποια κεφάλαια κλείνουν έστω και θετικά.

Δημήτρης Κάρναβος
Έχασε το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής του να είναι ένας Δήμαρχος, στην ηλικία που του δόθηκε η Δημαρχία θα μπορούσε να είχε κάνει το λιγότερο θαύματα.

Τρύφων Μπουγάς
Ένας επιχειρηματίας ο οποίος λειτουργεί κομματικά και αυτό εμένα με ενοχλεί

Λάζαρος Λασκαρίδης
Παλιάς κοπής νόμισμα

Βάσω Μαργαρίτη
Ξέρετε στα Όσκαρ έχουμε τον πρώτο γυναικείο ρόλο έχουμε και το δεύτερο γυναικείο ρόλο. Νομίζω ότι η Βάσω είναι πολύ καλή για τον δεύτερο γυναικείο ρόλο. Και αυτό Όσκαρ είναι.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με κάποια άλλη παράταξη;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Αυτό θα φανεί από την πρώτη Κυριακή, από το που ο Καλλιθεάτης θα επιλέξει για να μπορέσει από κει πέρα μετά να δει ο ίδιος που πάλι θα ψηφίσει τη δεύτερη Κυριακή στους δύο πόλους ποιον θέλει για Δήμαρχο. Είναι καθαρά ευθύνη του Καλλιθεάτη αυτό. Δηλαδή και μένα, κι εγώ θα ψηφίσω.

Βαγγέλης Ξανθάκης : Κάποιο μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες της Καλλιθέας πριν να κλείσουμε;

Νίκος Γιοβανίδης Yποψήφιος Δήμαρχος ‘Καλλιθέα ΝΑΙ’ 2019: Να σταματήσουμε να πληρώνουμε όλη αυτή την νοοτροπία της μεταπολίτευσης, του δικομματισμού, που πλέον πειστήκαμε και τον ζήσαμε στο πετσί μας, και οδήγησε σε αδιέξοδο την χώρα, αλλά θέλω να πάρουμε μια απόφαση να το σταματήσουμε.

‘Καλλιθέα ΝΑΙ’
Νίκος Γιοβανίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας