Δήμος Ζωγράφου. Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

2369

Δήμος Ζωγράφου: Δημοσκόπηση

Μια πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Ζωγράφου και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δείχνει να ξεκαθαρίζει τελείως το τοπίο για τον 1ο γύρο των δημοτικών εκλογών και να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τον 2ο γύρο.

Σε αυτή την δημοσκόπηση φαίνεται να έχουν περάσει με ακρίβεια στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών η νυν δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που ξεπερνά το 20% όπως επίσης και η υποψηφιότητα του Βασίλη Θώδα που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ με όλες τις υπόλοιπες υποψηφιότητες να βρίσκονται οριακά και κάτω από το 10%.

Οι διαφορές αυτές είναι μη αναστρέψιμες και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια Θώδα και Καφατσάκη να κονταροχτυπηθούν στον δεύτερο γύρο αλλά αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σε αυτόν αφού η διαφορά μεταξύ τους είναι αμελητέα και στο όριο του στατιστικού λάθους.

Φυσικά με πάνω από ένα μήνα να χωρίζει χρονικά από την προσέλευση στις κάλπες πολλά μπορούν να συμβούν αλλά όλα δείχνουν ότι στον Δήμο Ζωγράφου θα διεξαχθεί μια σκληρή πολιτική – κομματική αναμέτρηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Παραθέτουμε ακολούθως κάποια ποιοτικά στοιχεία από την ταυτότητα της δημοσκόπησης που δεν προοριζόνταν για δημοσίευση αλλά για εσωτερική κατανάλωση σε επίπεδο επιτελειών και για αυτό διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι να μας δωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία – αναφορά αυτής.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εταιρεία: ……..
Εντολέας: …….
Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική με χρήση δομημένου
ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (χωρίς χρήση κάλπης)
Χρονικό Διάστημα: 1 – 3 Απριλίου 2019
Μέγεθος δείγματος: 873  ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου
Γεωγραφική κάλυψη: Δήμος Ζωγράφου
Στατιστικό Σφάλμα: Το δειγματοληπτικό σφάλμα, με διάστημα βεβαιότητας 95%, κυμαίνεται εντός του διαστήματος +/- 2.7%