Εορτασμός των Θεοφανείων και κοπή βασιλόπιτας στον Τίμιο Σταυρό, Γουάιτστόουν

69

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι πιστοί κατέκλυσαν, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, τον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού, στο Γουάιτστόουν, για τον εορτασμό των Θεοφανείων, τη μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Αγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Της λειτουργίας προΐστατο ο αιδεσιμότατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Αναγνωστόπουλος και ο πάτερ Γεώργιος Αναστασίου.

Μετά τη λειτουργία, η Φιλόπτωχος διοργάνωσε γεύμα κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας. Κατά την εκδήλωση, συγκεντρώθηκαν χρήματα με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών προσπαθειών της Φιλοπτώχου, ενώ υπήρχε και ένα καλάθι με δώρα χορηγίας της Θέας και του Γιώργου Τσελέκα (Thea & George Tselekas).

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, κ. Μάρτζυ Δημητρίου, ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, την Ξένη Θωμά (Xenis Thoma) για το φαγητό, εκείνους που βοήθησαν στην προετοιμασία του πρωινού γεύματος και τις κυρίες της Φιλοπτώχου. Η Ευγενία Παπαδάκου προσέφερε τις βασιλόπιτες, στις οποίες περιλαμβανόταν το φλουρί, καθώς και ένα χρυσό νόμισμα χορηγίας της οικογένειας Γκουρνέλου (Gournelos). Τα τσουρέκια και τα τοστ ήταν προσφορά του «Artopolis».

περισσοτερα εδω 

ekirikas.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here