Η Ελένη Δικαίου μιλά στον «Ε.Κ.» για το της βιβλίο «Ο τελευταίος Ελληνας της Σμύρνης»

227

Σε μια εποχή που η πτώση των ηθικών αξιών είναι ολοφάνερη σε κάθε πτυχή της ζωής μας και που η διαφθορά έχει εισχωρήσει όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και στους κόλπους της Εκκλησίας, η Ελένη Δικαίου*, με το καινούριο της βιβλίο μας θυμίζει τι θα πει άνθρωπος με ηθικό ανάστημα.

Η βραβευμένη συγγραφέας φέρνει στο προσκήνιο μια περίοδο της ελληνικής ιστορίας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί, παράλληλα με τη ζωή ενός μεγάλου ιεράρχη που οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε, του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Η Ελένη Δικαίου δεν γράφει απλά ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Στην ουσία, αναπλάθει το παρελθόν, το φωτίζει με δική της σύγχρονη ματιά και μας αφηγείται μια «περασμένη ιστορία» με τρόπο μαγικό, ώστε να μην μπορεί κανείς να αφήσει από τα χέρια του το βιβλίο, μέχρι να φτάσει στην τελευταία σελίδα.

Οι ήρωές της γοητευτικοί και πραγματικοί, μάς μιλούν με τη γλώσσα της ψυχής τους, μάς εισάγουν αβίαστα στον κόσμο τους και μάς αφήνουν να σεργιανούμε μαζί τους στα σοκάκια της Σμύρνης του 1922 και να ξαναζούμε μία από τις πιο τραγικές στιγμές της ιστορίας μας, με αμείωτο ενδιαφέρον κι ας ξέρουμε το τέλος.

περισσοτερα εδω

ΠΗΓΗ ΕΔΩ http://-ελένη-δικαίου-μιλά-στον-ε-κ-για-το-τ/

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here