Μήνυμα στην Ακρόπολη, στην επέτειο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

557

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες προβάλλεται στην Ακρόπολη, στην επέτειο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

Μεγάλη προβολή φωτίζει το μνημείο-ορόσημο της Αθήνας
Διαθέσιμοι εκπρόσωποι στη Λέσβο, καθώς η κατάσταση στα νησιά παραμένει κρίσιμη

Δείτε εδώ για πλάνα και φωτογραφίες
https://amnesty.box.com

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έλαβαν ένα ηχηρό μήνυμα χτες το βράδυ, όταν μία τεράστια εικόνα που καλωσόριζε τους πρόσφυγες – «Humanity First – Refugee Welcome» – προβλήθηκε στη μια πλευρά της Ακρόπολης.

Η προβολή, που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία, σκοπεύει να τραβήξει την προσοχή στα βάσανα των προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι/ες στα ελληνικά νησιά, σήμερα, στην τρίτη επέτειο από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

« Η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας αποτελεί μία κηλίδα στη συλλογική συνείδηση της Ευρώπης,» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Με το μήνυμα του συμβολικού ακτιβισμού στην Ακρόπολη, ως Διεθνής Αμνηστία εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη σε αυτούς/ές που περνάνε τα νερά του Αιγαίου αποζητώντας ένα μέλλον με ασφάλεια και αξιοπρέπεια για αυτούς/ές και τις οικογένειές τους.

Η μεταφορά των ανθρώπων αυτών στην ηπειρωτική Ελλάδα και η άρση του γεωγραφικού περιορισμού είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών στους καταυλισμούς στα νησιά. Ταυτόχρονα ένας μηχανισμός ίσης κατανομής της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που θα αντικαθιστά τον αποτυχημένο μηχανισμό του Δουβλίνου είναι το στοιχειώδες που πρέπει να κάνει η ηγεσία της Ε.Ε.

Γιατί δεσμευτικοί δεν πρέπει να είναι μόνο οι κανόνες που αφορούν την οικονομία, αλλά πρώτα από όλα αυτοί που αφορούν το σεβασμό στην ανθρωπότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κανονίσετε μια συνέντευξη επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας: 2103600087 και [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ