Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Δεν χρειάζεται να μιλήσεις με την μαμά σου και τον μπαμπά σου αυτή την στιγμή!

366

Θα έπρεπε να συνελήφθη το σχολικό προσωπικό….
Βιασμός 12χρόνου σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου!
Καμία μητέρα δεν θέλει το παιδί της να κακοποιηθεί και να βιαστή.
Όταν οι Μητέρες το επιθυμούν, για να μην γίνουν οι ίδιες επικίνδυνες!
“Οι μητέρες επιθυμούν δράση για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο σχολείο”.
ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης μαθητή

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, μετά την καταγγελία μαθητή για σεξουαλική κακοποίηση, διέταξε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι γονείς του 12χρονου, ένας μαθητής του σχολείου και ένας εξωσχολικός απομόνωσαν τον έφηβο στην τουαλέτα, αναγκάζοντάς τον σε σεξουαλικό βιασμό ενάντια στη θέλησή του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.

Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Όπως υποστηρίζει η μητέρα του ανήλικου μαθητή μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, οι πράξεις των δύο συμμαθητών του βιντεοσκοπήθηκαν από τους ίδιους και προβλήθηκαν και σε άλλα παιδιά του σχολείου, ενώ το περιστατικό έφτασε στα αυτιά τους από το μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, ο οποίος φοιτά στο ίδιο σχολείο αλλά σε μεγαλύτερη τάξη.

Το συμβάν προκάλεσε ψυχολογικό στρές με αποτέλεσμα το παιδί τους να υποστεί και bullibg.

Ο μικρός μαθητής μίλησε σε καθηγητή του σχολείου ο οποίος τον παρέπεμψε στον διευθυντή και εκείνος του ζήτησε να τον ενημερώσει αν το παιδί αυτό (ο εξωσχολικός) ξαναβρεθεί στο σχολείο και τον απέτρεψε από το μιλήσει στους γονείς του.

Το παιδί δεν είπε τίποτα στους γονείς του, επειδή φοβόταν, παρουσίαζε όμως περίεργη συμπεριφορά και έκανε εμετούς και οι γονείς κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε. Τελικά η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο σχολείο και τις οποίες άκουσε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Πολλά τα κρούσματα σε σεξουαλικά αδικήματα στα σχολεία στο εξωτερικό.

Άραγε στην Ελλάδα πόσα δηλώνονται;
Γνωρίζουμε όλοι ότι η κακομεταχείριση από ομότιμους μπορεί να καταστρέψει τα θύματα.
Γνωρίζουμε άλλωστε ότι είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να μιλάνε για κακοποίηση παιδιών όταν το άτομο που διαπράττει την κακοποίηση είναι επίσης παιδί.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνει ατιμώρητο.
Μια τιμωρία όμως δεν διορθώνει την καταστροφή ενός άλλου παιδιού, αλλά ούτε του Θύτη!

Προτείνουμε λοιπόν:

1.Yποχρεωτική συνεχής εκπαίδευση για δασκάλους & καθηγητές διάρκειας έως και μιας ημέρας κάθε μήνα, όσον αφορά την προστασία από τις σεξουαλικές επιθέσεις από ομότιμους.

2.Σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση της μετάβασης από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε αυτές τις περιπτώσεις, έτσι ώστε τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα Βιασμού και σεξουαλικής βίας να έχουν προτεραιότητα στις εισαγωγές για να αποφεύγουν να βρίσκονται στο ίδιο σχολείο.

3.Κεντρική συλλογή δεδομένων σεξουαλικών επιθέσεων σε σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των ομότιμων.

4.Καθοδήγηση βήμα προς βήμα για τους διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ισχυρισμών σχετικά με την κατάχρηση από ομότιμους όταν πρόκειται για παιδιά μικρής αλλά και μεγάλης ηλικίας!

Οι πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του εκφοβισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης πρέπει να ενισχυθούν σήμερα!

Θωρακίστε τα σχολεία με ασφάλεια για πρόληψη!

Αναφορά του Βαγγέλη Ξανθάκη

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here